Trwa 4 tura rozgrywki. Do końca rozgrywki pozostało 80 tur.
sobota, 04 września 2010
Jeśli chcesz coś powiedzieć, mów tu i teraz. Pisz, komentuj i dyskutuj. Pamiętaj jednak, że nie tolerujemy niecenzuralnych wypowiedzi i wulgaryzmów. Wymieniaj poglądy a nie obelgi i przestrzegaj regulaminu gry.
UWAGA: Jeśli jesteś początkującym graczem i potrzebujesz pomocy, nasz „Komitet Pomocy Nowicjuszom” pomoże odpowiedzieć na większość pytań. Problemy techniczne zgłaszaj na forum technicznym. Chcąc porozmawiać na tematy, które nie są związane z grą - zajrzyj do działu „Po godzinach”. Pamiętaj, że wątki publikowane w niewłaściwych działach będą usuwane.
[WYBORY] Stanisława Regał - Dla Was i z myślą o Was.
założony przez
Stanisława Capska Wesołowska Regał
Wolna Polska (centrum)
Stanisława Capska Wesołowska Regał /
Wolna Polska (centrum)
Wojskowy: kapitan
@ 29.07.2010, 20:00
Mawiają, że kobieta zmienną jest. Patrząc na moje nazwisko powiecie, że to prawda, ale ja odpowiem, że kobieta nie jest zmienna tylko nieprzewidywalna.
Decyzja o starcie w wyborach nie była trudna. Patrząc na spory, kłótnie i brak współpracy w naszym państwie widzę jak bardzo potrzeba Nam spokojnej i rzeczowej debaty. Kłótnia nie musi oznaczać wzajemnego obrażania się. Spór może być także rzeczowy i na argumenty. Wielu z Was dobrze mnie zna. Dałam się poznać, jako twórczyni Politickiego Urzędu Stanu Cywilnego. Mimo wielu słów krytyki potrafiłam wbrew przeciwnościom dążyć do celu i nie poddałam się. Udowodniłam w ten sposób, że potrafię tworzyć ciekawe inicjatywy i poświęcać się danemu zagadnieniu całym sercem. Teraz pragnę poświęcić się całym sercem mojej prezydenturze. Wszystko dla Was i z myślą o Was. Mogę obiecać, że Gabinet przeze mnie powołany będzie się składał z aktywnych graczy, którzy mają pomysły na grę i pomogą mi podczas mojego urzędowania. Nasze Państwo potrzebuje zmian a kobieta Prezydent to najlepsza odmiana, jaka może spotkać, Politikę. Wielu z Was uważa, że kobiet jest za mało w polityce, więc czas to zmienić.
Poniżej przedstawiam założenia mojej prezydentury oraz inicjatywy, których zamierzam się podjąć:
- kontynuacja Prezydenckiej Galerii Zasłużonych
- organizacja kolejnej Politickiej Olimpiady
- spotkania Prezydenta i członków Gabinetu z obywatelami na debacie w dogodnym terminie np. w każdą niedzielę o 20.00
- organizowanie debat międzypartyjnych w celu ukazania różnic programowych i charyzmy poszczególnych członków partii.
- powrót do tradycji OPUS-ów przyznawanych za wybitny wkład w Nasze Państwo
- powołanie Gabinetu składającego się z graczy o różnych doktrynach. Nie zamierzam przy obsadzaniu stanowisk faworyzować członków partii, do której należę .
- organizowanie konkursów i ciekawych dyskusji na HP
- udzielanie pomocy graczom. Jestem otwarta na wszelkie wnioski, inicjatywy i pomysły – kontakt na pw i gg.
Zamierzam promować zachowania szlachetne oraz merytoryczne wypowiedzi na HP i Mównicy. Dlatego należy nagradzać ludzi, którzy są rzeczowi i nie uczestniczą w kłótniach. Za kulturę wypowiedzi, dbałość o merytoryczne dyskusje, łagodzenie konfliktów oraz aktywność pragnę ustanowić wyróżnienie pod nazwą MERYTOR. Zadaniem Gabinetu będzie dokonanie analizy i wyłonienie osoby, która najbardziej zasługuje na to wyróżnienie. Mam nadzieję, że nowa inicjatywa przyczyni się do poprawy jakości Forum i zachęci graczy do merytorycznych dyskusji.
Zaufajcie osobie zdeterminowanej i ambitnej, która nie odPUSCza i walczy do końca o swoje dzieła. Nie możecie przewidzieć, co pomyśli i zrobi kobieta, więc pozwólcie się pozytywnie zaskoczyć. Oddajcie głos na doświadczenie i uczciwość.
Plakat #1: [link]
Plakat #2: [link]
Spot #1: [link]
Spot #2: [link]
/-/ Stanisława Capska Wesołowska Regał
kandydatka na Prezydenta Państwa Politika
Alicia Grrande Kwasiborska /
Nowa Lewica (centrum)
Lekarz: lekarz stażysta
@ 29.07.2010, 20:05
Stasiu życzę ci powodzenia. Mam nadzieję, że kobieta znów obejmie urząd prezydenta. Jest to gwarancja spokoju i braku wywoływania niepotrzebnych kłótni.
Joe Black I /
Frakcja Demokratyczna (centrum)
Urzędnik Państwowy: asystent
@ 29.07.2010, 20:06
Witam kontrkandydatkę w wyścigu po fotel prezydencki :) Zawsze to kolejna osoba do wykazania różnic między Wami (wszyscy kandydaci) a mną :)
Bart Emka /
Inicjatywa Obywatelska (centroprawica)
Robotnik: pomocnik tokarza
@ 29.07.2010, 20:06
Powodzenia Stasiu. Tak jak i cała Inicjatywa Obywatelska ( i nie tylko ) mam nadzieję,że dasz radę i w historii Politiki zapiszesz się jako dobra i skuteczna Pani Prezydent.
Jan Maria IV Zbązicki /
Entente Cordiale (centrum)
Rolnik: pracownik bylego PGR
@ 29.07.2010, 20:07
Brawo! Stanisława to idealna kandydatka do pełnienia tak zaszczytnego urzędu.
Joe Black I /
@ 29.07.2010, 20:11
Jan Maria IV Zbązicki:
Brawo! Stanisława to idealna kandydatka do pełnienia tak zaszczytnego urzędu.
Jan Maria IV Zbązicki /
Entente Cordiale (centrum)
Rolnik: pracownik bylego PGR
@ 29.07.2010, 20:13
Joe Black I:
Jan Maria IV Zbązicki:Brawo! Stanisława to idealna kandydatka do pełnienia tak zaszczytnego urzędu.
A w czym ten urząd taki zaszczytny skoro wygra nie ten ktory ma najwieksze zaslugi a ten ktory ma najwieksze zaplecze polityczne
Jerzy Bucek /
Porozumienie Partii Centrum (centrum)
@ 29.07.2010, 20:15
Joe Black I:
Jan Maria IV Zbązicki:Brawo! Stanisława to idealna kandydatka do pełnienia tak zaszczytnego urzędu.
A w czym ten urząd taki zaszczytny skoro wygra nie ten ktory ma najwieksze zaslugi a ten ktory ma najwieksze zaplecze polityczne
Karol Pierwszy /
Polska Partia Chrześcijańsko-Patriotyczna (prawica)
Wojskowy: szeregowy
@ 29.07.2010, 20:16
Joe Black I:
Witam kontrkandydatkę w wyścigu po fotel prezydencki :) Zawsze to kolejna osoba do wykazania różnic między Wami (wszyscy kandydaci) a mną :)
Joe Black I /
@ 29.07.2010, 20:17
Czyli nie zaszczytny tylko kombinatorsko-cwaniacki :)
wybory parl.
wybory parl/prez.
listy wyborcze
koniec rozgrywki
| wrzesień 2010 | ||||||
| Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
| 27 | 28 | 29 | 30 | |||