Hyde Park

Jeśli chcesz coś powiedzieć, mów tu i teraz. Pisz, komentuj i dyskutuj. Pamiętaj jednak, że nie tolerujemy niecenzuralnych wypowiedzi i wulgaryzmów. Wymieniaj poglądy a nie obelgi i przestrzegaj regulaminu gry.

UWAGA: Jeśli jesteś początkującym graczem i potrzebujesz pomocy, nasz „Komitet Pomocy Nowicjuszom” pomoże odpowiedzieć na większość pytań. Problemy techniczne zgłaszaj na forum technicznym. Chcąc porozmawiać na tematy, które nie są związane z grą - zajrzyj do działu „Po godzinach”. Pamiętaj, że wątki publikowane w niewłaściwych działach będą usuwane.

Podsumowanie działalności Rządu oraz Prezydenta i jego Gabinetu
założony przez Jerzy Bucek
Porozumienie Partii Centrum (centrum)

portret bohatera

Jerzy Bucek / Porozumienie Partii Centrum (centrum)
Urzędnik Państwowy: asystent
@ 31.07.2010, 10:31

Szanowni Państwo
Zbliżają się wybory a z tym wiąże się koniec kadencji urzędującego Prezydenta oraz Rządu. Zawsze uważałem, że należy podsumowywać działalność na koniec a nie na początku czy w trakcie kadencji. W związku z tym zachęcam do refleksji. Jaki był ten okres? Jakie płyną wnioski i jak oceniacie pracę Rządu oraz Prezydenta i jego Gabinetu? Co jest ich porażką a co sukcesem? Zapraszam do kulturalnej i merytorycznej dyskusji.

portret bohatera

Maciej Dt / Freedom (centrum)
Handlowiec: przedstawiciel handlowy
@ 31.07.2010, 10:50

Jedyne sukcesy:
- konkurs "Przewidź TRP!"
- Minister Cytloch - jako jedyny z rządzącej koalicji, potrafi rozmawiać nie obrażając i udając wszechwiedzącego.

Najważniejsze minusy:
- trójca: bartel,czarnik,mrozek - takiego powiązania jadu i głupoty nie było w POLI od czasu spd.
- premier - znów jego aktywność zaćmiewa innych ;)
- aktywność członków koalicji KAP - poniżej krytyki
- szkodzenie społeczeństwu przez zachowanie za forach oraz tragiczny dobór ustaw - zdecydowana większość przyniosła spadek trp - gdyby nie ponadnaturalna aktywność reszty społeczeństwa, mielibyśmy trp na minusie.

portret bohatera

Lukas Kotulak / Frakcja Demokratyczna (centrolewica)
@ 31.07.2010, 10:54

słabo!

portret bohatera

Jan Aleksander Sobieski / Zjednoczony Front Prawicy (centroprawica)
Naukowiec: nauczyciel w szkole podstawowej
@ 31.07.2010, 11:10

Przepraszam bardzo w MG też nikt nikogo nie obrażał, oprócz tego że posłowie różnych opcji wchodzili w utarczki słowne.
Ja i minister de Saint Lucie staraliśmy się rzeczowo i fachowo dobierać ustawy, co zaowocowało wielkim sukcesem ustawy o budowie rurociągu od Ropostanu co zaowocowało skokiem TRP +3.
Niestety ustawy z innych ministerstw do takiej sytuacji nie zawsze doprowadzały....
A co do wpadki z "ustawą atomową" to nie było od nas uzależnione...

portret bohatera

Carlo Gambino / Platforma Republikańska (prawica)
@ 31.07.2010, 11:17

Panie Macieju dlaczego tak stronniczo, to było na zamówienie? Jad, głupota, szkodzenie? Normalnie jak w TVNie ;-) Szkoda, że podobnie jak tam, nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością.

Ocenę GP wydałem w osobnym wątku, o rządzie się nie wypowiadam, wszakże "jestem jednym z nich", ale mogę powiedzieć tak

+

- ożywienie debaty publicznej

- walka z "bojkotem"

- inicjatywy i konkursy

- ministrowie Cytloch, Czarnik, Sobieski, kuliński

-

- wpadka z "atomówką"

- częste uleganie prymitywnym atakom "opozycjonistów"

portret bohatera

Mateusz Brzeziński / Jedność (centroprawica)
@ 31.07.2010, 11:18

To fakt - Ministrowie Sobieski,Saint Lucie i Cytloch pokazali,że są dobrymi ludźmi na dobrych stanowiskach. Naprawdę gratuluję i składam słowa uznania dla Panów :)

portret bohatera

Jan Aleksander Sobieski / Zjednoczony Front Prawicy (centroprawica)
@ 31.07.2010, 11:23

Mateusz Brzeziński:

To fakt - Ministrowie Sobieski,Saint Lucie i Cytloch pokazali,że są dobrymi ludźmi na dobrych stanowiskach. Naprawdę gratuluję i składam słowa uznania dla Panów :)

Dziękuję bardzo Panie Marszałku, my także doceniamy pańską pracę. :D

portret bohatera

Mateusz Brzeziński / Jedność (centroprawica)
@ 31.07.2010, 11:25

Nie ma o czym gadać (poseł Makiawelski już się wypowiedział) - ale mogę zdradzić,że uścisk dłoni Marszałka dostaniecie (a może i nie tylko) ;)

portret bohatera

Maciej Dt / Freedom (centrum)
Handlowiec: przedstawiciel handlowy
@ 31.07.2010, 11:30

Carlo Gambino:

+

- ożywienie debaty publicznej

najlepszym przykładem jest Mrozek.

Carlo Gambino:

- walka z \"bojkotem\"
- częste uleganie prymitywnym atakom \"opozycjonistów

Tym wyszukiwaniem wyimaginowanych bojkotów, ataków i układzików przypominacie polski pis (zresztą, tam też mają takich mrozkow, bartlów i czarników).

Carlo Gambino:

- inicjatywy i konkursy

- ministrowie Cytloch, Czarnik, Sobieski, kuliński

Napisałem, że mi się konkur o trp podoba.
A co do ministrów, chwalę tylko Pana Cytlocha, bo radykalnie odstaje poziomem od innych. Zarówno tych pracujących normalnie (a za to nie ma co chwalić) i oczywiście tych, o których można powiedzieć: "tragedia".

Carlo Gambino:

- wpadka z \"atomówką\"

To była chyba najmniejsza z Waszych "wpadek".

portret bohatera

Jerzy Bucek / Porozumienie Partii Centrum (centrum)
@ 31.07.2010, 11:30

A co z gabinetem Prezydenta? Jakie wrażenia?

Świat POLITIKA tworzą:

Polska Irlandia Niemcy Stany Zjednoczone Wielka Brytania Czechy Francja Hiszpania Norwegia Nowa Zelandia Słowacja Szwecja Portugalia Włochy Australia Litwa Kanada